۴۰ سبک عکاسی معروف| لیست کامل ژانرهای عکاسی

برای این که در سبک خاصی از عکاسی فعالیت کنید، لازم است با سبک های عکاسی آشنا شوید.

40 photography styles

عکاسی یکی از محبوب ترین سرگرمی ها  است. انواع زیادی سبک عکاسی وجود دارد که همین عامل باعث شده که عکاسان نیز دارای انواع و سبک های مختلف وجود داشته باشند. هر کدام از سبک های عکاسی دارای تکنیک های مختلفی می باشد و عکاسان نیز از مهارت خود در تخصص خاص خود از این تکنیک ها استفاده می کنند. آیا می دانید  که شما در چه زمینه ای عکاسی می کنید؟ و عکاس چه سبکی از دنیای عکاسی هستید؟ ما ۴۰ سبک مختلف عکاسی را بررسی کرده ایم. شما می توانید با مطالعه  کامل این مقاله، هم سبک های عکاسی را بشناسید و هم سبک مورد علاقه خود را پیدا کنید. پس با ما همراه شوید.

فهرست مطالب

۱- عکاسی منظره (Landscape Photography)

اگر شما عکاسی را دوست دارید و تمایل دارید که بایستید و به مناظر زیبای اطراف خود نگاه کنید و طبیعت را وارد قاب عکاسی خود کنید، قطعا شما از علاقه مندان سبک عکاسی از منظره هستید. عکاسی از طبیعت از ژانر هایی است که احتمالا همه ما از آن عکاسی کرده ایم.

Landscape Photography

۲- عکاسی حیات وحش (Wildlife Photography)

به ژانری از عکاسی که بر روی حیوانات و زیستگاه طبیعی آنها تمرکز می کند، عکاسی حیات وحش می گویند. رفتار های حیوانات در مقابل حیوانات وحشی نیز به دام این نوع عکاسان می افتد. بیشتر این تصاویر در روزنامه ها و مجله ها و یا در نمایشگاه ها چاپ و در معرض عموم قرار می گیرد. این سبک نیازمند دوربین خوب، چند لنز حرفه ای، چراغ قوه قوی و البته صبر زیاد عکاس است تا عکس خوبی گرفته شود.

Wildlife Photography

۳- عکاسی هوایی (Aerial Photography)

عکاسی هوایی به عکس هایی گفته می شود که تصاویر از ارتفاع زیادی مانند هواپیما، بالون، چتر و یا آسمان خراش های بلند گرفته می شوند. این عکس ها شامل منظره بزرگی از سوژه و پس زمینه آن می باشد.

Aerial Photography

۴- عکاسی ورزشی یا حرکت (Sports/Action Photography)

این سبک از عکاسی به ثبت یک لحظه در یک رویداد ورزشی در کسری از ثانیه اختصاص دارد. عکاسی ورزشی از سخت ترین ژانر های عکاسی است و به مهارت زیاد و تجهیزات حرفه ای و گران قیمت نیازمند است.

Sports/Action Photography

۵- عکاسی پرتره (Portrait  Photography)

یکی از قدیمی ترین سبک های عکاسی، عکاسی پرتره است. در این سبک  سوژه، یک انسان است. این ژانر غالبا شامل عکاسی از چهره و صورت شخص می شود. عکاسی پرتره، از جمله سبک هایی است که میتوان با حداقل امکانات و تجهیزات گرفته شود.

Portrait Photography

۶- عکاسی معماری (Architectural Photography)

سبک عکاسی معماری  بیشتر با گرفتن شات از ساختارها، خانه ها و ساختمان ها از زوایای مختلف سر و کار  دارد. این سبک نشان دهنده معماری شهری یک استان و یا یک منطقه خاص است و می تواند عکس به دلیل اهداف متفاوتی گرفته شود.

Architectural Photography

۷- عکاسی از عروسی یا مراسمات (Wedding/Event Photography)

این سبک برای کسانی که قصد شروع عکاسی را دارند توصیه می شود. این افراد می توانند از مراسم عروسی، عقد و تولد  به عنوان عکاس مبتدی شروع کنند. البته این بدین معنا نیست که فرد هیچ مهارتی نداشته باشد، بلکه باید مهارت کافی در عکاسی پرتره و ویرایش عکس داشته باشد. تقاضا برای این ژانر از عکاسی زیاد است.

Wedding/Event Photography

۸- عکاسی مد و فشن (Fashion Photography)

عکاسی مد وفشن شامل عکسبرداری از لباس ها، زیورآلات، کفش ها و کلیه اکسسوری ها  می شود. این عکس ها معمولا در تبلیغات و مجلات مد و فشن منتشر می شود.

Fashion Photography

۹- عکاسی ماکرو (Macro Photography)

عکاسی ماکرو به ثبت عکس ها بصورت کلوزآپ یعنی از نمای بسیار نزدیک گفته می شود. این ژانر تمرکز زیادی روی جزئیات سوژه مورد نظر دارد. سوژه های سبک عکاسی ماکرو معمولا حشرات، گل ها، بافت ها و غیره هستند.

Macro Photography

۱۰- عکاسی کودک و خانواده (Baby/Family Photography)

عکاسی کودک و خانواده از محبوب ترین سبک های عکاسی است. این مدل عکاسی خوشبختی، علاقه، عشق و محبت بین افراد خانواده را نشان می دهد. عکاسی نوزاد نیز جزو همین دسته قرار دارد. عکاسی از کودک و نوزاد دارای ژست های متنوعی است که عکاسان از آنها استفاده می کنند. برای عکاسی از خانواده نیز ژست های گروهی وجود دارد که بسته به سوژه و موقعیت از آنها استفاده می شود.

Baby/Family Photography

۱۱- عکاسی انتزاعی (Abstract Photography)

عکاسی انتزاعی اغلب با هنر انتزاعی تطبیق پیدا می کند زیرا بر حالت ، الگو ، رنگ ، شکل و بافت تمرکز دارد . موضوع عکاسی انتزاعی اغلب به تاثیر جنبه های پیرامون موضوع  در نظر گرفته می شود .

Abstract Photography

۱۲- عکاسی زیبایی (Beauty Photography)

عکاسی زیبایی روی  زیبایی سوژه تمرکز فراوان دارد و به شدت به استعداد و توانایی عکاس وابسته است. برای ثبت بهترین عکس زیبایی، باید عواملی مثل نور، تخیل و مهارت عکاس، ژست و حالت بدن و صورت  مدل به خوبی با هم ترکیب شود.

Beauty Photography

۱۳- عکاسی پرنده (Bird Photography)

عکاسی پرنده نیز از قدیمی ترین و محبوب ترین سبک های عکاسی به شمار می رود  که عکاسان زیادی چه حرفه ای و چه آماتور  به این سبک علاقه دارند. عکاسی از پرندگان به صبر و مهارت زیادی نیاز دارند زیرا پرندگان به شدت غیرقابل برنامه ریزی هستند.

Bird Photography

۱۴- عکاسی سیاه و سفید (Black And White Photography)

امروزه سبک عکاسی سیاه و سفید بسیار محبوب شده است  زیرا بر زیبایی سوژه می‌افزاید و احساس به راحتی به مخاطب منتقل می شود. این سبک از تکنیک تضاد و سایه به خوبی استفاده می‌کند. گاهی اوقات رنگی بودن عکس، تمرکز و توجه مخاطب را نسبت به سوژه کم می کند، به همین دلیل عکس را سیاه و سفید می گیرند.

Black And White Photography

۱۵- عکاسی تبلیغاتی (Advertising photography)

هر عکسی که باعث ایجاد حس خرید در مخاطب و جلب توجه آن شود، جزو عکاسی تبلیغاتی محسوب می شود. امروزه این سبک با توجه به گسترش علم بازاریابی و گسترده شدن این نوع تبلیغات دارای مشتریان و مخاطبان بسیاری است تا بتوانند با عکاسی از محصولاتشان، فروش خودشان را بالاتر ببرند. عکاسی تبلیغاتی دارای تنوع و مدل های متفاوتی است که باتوجه به نوع محصول مورد استفاده قرار می گیرد.

Advertising photography

۱۶- عکاسی طبیعی (Candid Photography)

عکاسی طبیعی یا عکاسی کاندید به عکس هایی گفته می شود که از سوژه، بدون آمادگی و در حالت کاملا طبیعی گرفته می شود. این سبک از عکاسی غالبا در رویداد های اجتماعی و اجتماعات مردمی ثبت می شود و به ثبت تصاویر منحصربه فرد و زیبا کمک می کند.

Candid Photography

۱۷- عکاسی مفهومی (Conceptual Photography)

عکاسی مفهومی یا کانسپچوال به درک یک مفهوم یا ایده از طریق علم عکاسی کمک شایانی می کند. معمولا از این سبک در تبلیغات مورد استفاده می گیرد زیرا به تکرار یک ایده، یک شعار یا یک عبارت برای محصول یا سرویس کمک می کند.

Conceptual Photography

۱۸- عکاسی از آتش بازی (Firework Photography)

همانطور که از تیتر مشخص است، این سبک شامل عکاسی از نمایش آتش بازی که غالبا در شب رخ می دهد، می پردازد. این نوع عکاسی را می توان با حداقل امکانات تصویربرداری کرد. اگر از این اتفاق، در زمان مناسبی شات برداشته شود، بیننده را به خود جذب می کند.

Firework Photography

۱۹- عکاسی غذا (Food Photography)

عکاسی از غذا، هنر ثبت تصاویر از آیتم های مختلف غذایی شامل پختن، سرخ کردن، خرد کردن و … به شیوه ای که بیننده را به سرعت مجذوب خود کند. عکاسان مواد غذایی توجه و تمرکز خود را بر روی نکاتی همچون آرایش زیبای غذا، موقعیت و مقدار نور، بک گراند یا پشت زمینه سوژه و ژست فرد آشپز و غیره معطوف کنند.

Food Photography

۲۰– عکاسی فورس پرسپکتیو (Forced  Perspective Photography)

این نوع از عکاسی، از خطای بصری استفاده می کند تا سوژه را نزدیک تر، یا دورتر، یا بزرگتر و یا کوچک تر از آن چیزی که در واقعیت است به ما نمایش دهد. سبک عکاسی فورس پرسپکتیو، درک واقعی چشم انسان را دچار اشتباه می اندازد تا تصاویری زیبا خلق کند و ببیننده را متحیر خود کرده و آن ها را به چالش بکشد.

Forced  Perspective Photography

۲۱- عکاسی اچ دی آر (HDR Photography)

عکاسی HDR از خلاقانه ترین سبک های عکاسی به شمار می رود و نیازمند مهارت زیادی است. عکس های HDR با ترکیب سه تصویر مختلف، یک تصویر واحدی را بوجود می آورد که با داشتن کنتراست بسیار خوب، تصاویر را بسیار برجسته و زیبا می کند و عکس را از لحاظ بصری بسیار دلنشین می کند. استفاده از پایه در عکاسی HDR الزامی می باشد.

HDR Photography

۲۲- عکاسی لحظه (High speed Photography)

عکاسی با سرعت بالا، به ثبت تصاویری می پردازد که با سرعتی بسیار زیاد و در یک لحظه رخ می دهد. خروجی این سبک از عکاسی بسیار هیجان انگیز و جذاب خواهد بود اما دارای پیچیدگی هایی است که عکاس باید در آنی از زمان سوژه را شکار کند و سوژه را در قاب خود فریز کند.

High speed Photography

۲۳- عکاسی مادون قرمز (Infrared Photography)

عکاسی مادون قرمز به کشف پدیده هایی می پردازد که از نگاه انسان به صورت نامرئی قرار دارد. برای ثبت این نوع عکس های باید از تجهیزاتی استفاده کرد  که به نور مادون قرمز حساس باشند. حضور نور مادون قرمز در کنار نور مرئی، به نمایان شدن جلوه های دیده نشده محیط کمک شایانی می کند.

Infrared Photography

۲۴- عکاسی لوموگرافی (Lomo Photography)

این سبک عکاسی، سبک خاصی از عکاسی است که در آن  تصاویر عامه پسند با استفاده از  دوربین های آنالوگ که توسط شرکت اتریشی به همین نام lomo  ثبت می شوند. البته امروزه می توان با دوربین های ارزان قیمت در این ژانر عکاسی کرد. لوموگرافی دارای دو خصوصیت بارز است که عبارتند از: الف) بی اختیار و بدون فکر  عکاسی کردن ب) بدون کوچکترین دخالت در سوژه عکاسی کردن

Lomo Photography

۲۵- عکاسی با نوردهی طولانی (Long  Exposure Photography)

در عکاسی لانگ اکسپوژر، افکت های جذابی به عکس اضافه می شود. البته این افکت ها با نرم افزار های گرافیکی اضافه نمی شود بلکه توسط عکاس به صورت کاملا منوآل گرفته می شود. این سبک با استفاده از یک سرعت شاتر طولانی، عناصر موجود در محیط را به صورت نرم و کشیده در می آورد.

Long  Exposure Photography

۲۶- عکاسی میکرو (Micro Photography)

عکاسی ریزبینی یا ذره بینی سبکی از عکاسی است که از موجودات بسیار ریز توسط لنز های خاص عکسبرداری می شود. عکاسی میکرو  نقش مهمی در علوم پزشکی و تحقیقاتی ایفا می کند به گونه ای که به درک ویژگی  های فیزیکی  موجودات زنده که توسط چشم غیر مسلح دیده نمی شوند، کمک شایانی می کند.

Micro Photography

۲۷- عکاسی با موبایل (Mobile Photography)

محبوبیت و گستردگی سبک عکاسی با موبایل کاملا واضح و قابل درک است. امروزه شرکت های تولید کننده موبایل تمرکز بسیار ویژه ای روی دوربین موبایل هایشان دارند. امروزه با تلفن همراه می توان تصاویری با تنظیمات کاملا حرفه ای گرفت به طوری که سرعت شاتر، دیافراگم، ایزو و …کاملا قابل تنظیم است.

Mobile Photography

۲۸- عکاسی مدلینگ (Modeling Photography)

عکاسی مدلینگ به ثبت عکس هایی از مدل های حرفه ای به منظور ترویج، تبلیغات و فروش محصولات و خدمات مختلف گفته می شود. این سبک معمولا توسط سازمان های تجاری و با هدف برند سازی ثبت می شود. عکاسی مدلینگ جزو پردرآمد ترین سبک های عکاسی به شمار می رود و به طبع آن نیز نیازمند مهارت زیاد و تجربه می باشد.

Modeling Photography

۲۹- عکاسی طبیعت (Nature Photography)

عکاسی طبیعت جزو سبک هایی است که دارای طرفداران زیادی است. عکاسی طبیعت برخلاف تصور غالب مردم، تنها محدود به عکاسی از درختان و گیاهان نیست بلکه شامل تمام جنبه های طبیعی در فضای باز از جمله تپه ها، کوه ها، آسمان و دریاچه می شود.

Nature Photography

۳۰- عکاسی در شب (Night Photography)

عکاسی در شب، هدیه ای است که طبیعت به عکاسان می دهد. در شب رنگ ها بازتاب بهتری نسبت به روز دارند. می توان با استفاده خلاقانه و حرفه ای از نور کم، تصاویری خلق کرد که بیننده را محصور خود کند. یکی از تکنیک های عکاسی، عکاسی لانگ اکسپوژر در شب است که بسیار زیبا خواهد شد.

Night Photography

۳۱- عکاسی پاناروما (Panoramic Photography)

از سبک عکاسی پاناروما برای ثبت گستره باریک و طویلی یا به اصطلاح واید (Wide ) استفاده می شود. از این تصاویر برای عکسبرداری ۳۶۰ درجه ای نیز استفاده می شود. بدین صورت که پس از عکاسی از محیط مورد نظر  آن ها را درون نرم افزار های ویژه ای هم تراز کرده و به هم متصل می کنند. قابلیت عکاسی پاناروما در دوربین موبایل های هوشمند نیز وجود دارد.

Panoramic Photography

۳۲- عکاسی دیروز و امروز (Past And Present Photography)

این مدل از عکاسی را بیشتر می توان بصورت ایده عکاسی در نظر گرفت ولی در هر صورت خروجی عکاسی با این سبک بسیار زیبا و جذاب خواهد شد. این سبک را می توان با عکسی قدیمی از لوکیشن و تنظیم دقیق در مقابل دوربین ثبت کرد.

Past And Present Photography

۳۳- عکاسی آیینی (Ritual Photography)

عکاسی آیینی از رایج ترین سبک های عکاسی در ایران به شمار می رود و هرساله نمایشگاه ها، گالری ها و مسابقاتی با این مضمون در سرتاسر ایران برگزار می شود. عکس های آیینی جزو مقدس ترین عکس هاست زیرا با توجه به مذهب، اعتقادات مردم، مناسبت ها و آداب و رسوم هر منطقه گرفته می شود. روز عاشورا، اربعین، تعزیه ها و عزاداری ها از جمله نمونه هایی از عکاسی آیینی به شمار می رود.

Ritual Photography

۳۴- عکاسی از املاک و آپارتمان (Real Estate Photography)

با توجه به رشد صنعت عمران و  ساختمان، نیاز این صنعت به عکاسی از ملک و آپارتمان بیش از پیش شده است. این نیاز باعث شده تا حرفه عکاسی نیز وارد این عرصه شده تا بتواند با ثبت تصاویری زیبا و جذاب، خریداران و سرمایه گذاران را به سمت خرید ملک و آپارتمان بکشاند.

Real Estate Photography

۳۵- عکاسی بازتابی (Reflection Photography)

برای عکاسی بازتابی باید درک کاملی از زوایا، محیط و کادربندی داشته باشید. در صورتی که بتوانید زاویه‌ی مناسب عکاسی را پیدا کنید و کادربندی خود را طبق قانون تقارن تنظیم کنید، مطمئنا عکس زیبایی را ثبت خواهید کرد. اغلب عکاسان برای عکاسی از این سبک از بازتاب آب (دریا، دریاچه و یا رودخانه) استفاده می‌کنند.

Reflection Photography

۳۶- عکاسی ماهواره‌ای (Satellite Photography)

از عکاسی ماهواره‌ای برای ثبت تصاویر کره زمین و دیگر سیارات و اجرام آسمانی استفاده می‌شود. از این تصاویر برای بررسی های جغرافیایی، اثرات زمین شناسی و یا همچنین در مجلات نجوم استفاده می شود. مسلما این سبک بسیار خاصی از عکاسی است که هر کسی قادر به این نوع عکاسی نیست.Satellite Photography

۳۷- عکاسی از طبیعت بی‌جان (Still Life Photography)

عکاسی از طبیعت بی‌جان به ثبت تصاویر از اشیا می پردازد. این سبک شامل طیف وسیعی شامل اشیا تزئینی، دکوریجات، وسائل فلزی، گل ها، غذاها و … می شود. این سبک را می توان با استفاده از تجهیزات عکاسی مانند لنزهای تله و سافت باکس انجام داد.

Still Life Photography

۳۸- عکاسی خیابانی (Street Photography)

عکاسی خیابانی به منظور بازتاب زندگی روزمره مردم در جامعه بطور کاملا واقعی گرفته می شود و میتوان این سبک را آینه جامعه در نظر گرفت. معمولا این سبک از عکاسی را از فاصله های نزدیک به سوژه می گیرند. برای گمراه نکردن مخاطب از سوژه اصلی، معمولا عکس ها را سیاه سفید می کنند.

Street Photography Street Photography

۳۹- عکاسی تایم لپس (Time Lapse Photography)

این ژانر عکاسی عبارت است از ثبت سوژه ای که حرکتی بسیار کند دارد. عکاسی تایم لپس، نیازمند صبر و مهارت زیادی است. در این سبک، تصاویر زیادی از سوژه در مدت زمان زیادی گرفته می شود و سپس در کنار همدیگر قرار می گیرند و ترکیب این عکس ها خارق العاده خواهد شد. از این سبک بیشتر در عکاسی از ستارگان و شهاب سنگ ها استفاده می شود.

Time Lapse Photography

۴۰- عکاسی ماشین (Vehicle Photography)

عکاسی از ماشین و وسیله نقلیه علاقه مندان زیادی در کل دنیا دارد. معمولا عکاسان با عکاسی از ماشین قصد دارند جزئیات داخل و خارج خوردو را نمایان تر کنند و با این کار به اقبال عموم و خرید بیشتر خودرو توسط مردم روی بیاورند. با توجه به عظمت صنعت خودرو، امروزه این سبک خواهان بسیاری دارد.

Vehicle Photography

 اگر این مقاله برای شما مفید بود، حتما لایک کنید و اگر سوالی دارید در قسمت کامنت ازمون بپرسید.
موفق باشید😊

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *