آموزش عکاسی حرفهای
معرفی کامل منو دوربین عکاسی کنون (بخش اول)+عکس
هر آن چیزی که باید دربارهی منوهای دوربین عکاسی کنون بدانید!!!
۱ نظر66.7k
هر آن چیزی که باید دربارهی منوهای دوربین عکاسی کنون بدانید!!!
۱ نظر66.7kاز کجا باید تنظیمات پیشرفته دوربین را انجام بدهم؟ چقدر از حافظه دوربینم مانده است؟ منوی دوربین به چه کار میآید؟ اینها سوالاتی است که افراد تازهکار و علاقمند به عکاسی در هنگام خرید اولین دوربین خود میپرسند. حتی بعضی از عکاسان که مدت طولانی عکاسی میکنند اما آموزش جامع و صحیح ندیدهاند، با کارکرد بعضی از منوها آشنایی ندارند. به همین منظور، ما بر آن شدیم تا دوره آموزش گامبهگام عکاسی حرفهای را پایهریزی کنیم و به صورت رایگان در اختیار علاقمندان به عکاسی قرار دهیم.
این قسمت، دومین قسمت از دوره آموزش گامبهگام عکاسی حرفهای است. ما در قسمت اول به معرفی کامل بدنه و دکمههای دوربین کنون پرداختیم.
هدف ما در این قسمت از دوره، معرفی کامل و جامع منو دوربینهای کانن است. این معرفی شامل توضیح تخصصی همه زیرمنوهای دوربین به همراه عملکرد و کارایی آنها با بیانی ساده است.
منوی دوربینهای کنون شامل 4 بخش متفاوت است که عبارتند از:
[su_box title=”شاید این مقالات را نیز دوست داشته باشید:” box_color=”#1f00a4″]۴۰ سبک عکاسی معروف| لیست کامل ژانرهای عکاسی [su_spacer size=”10″] رینگ لایت چیست؟ چه رینگ لایتی بخریم؟ [su_spacer size=”10″] تکنیک خطوط هدایتگر یا لیدینگ لاین (Leading Line) در ترکیببندی عکاسی [/su_box]
با استفاده از این گزینه میتوانید نوع کیفیت عکس را مشخص کنید. معمولا در دوربینهای کانن 10 مورد کیفیت برای عکس وجود دارد که شامل این موارد هستند:
در قسمت آبیرنگ مشخص شده در تصویر بالا از چپ به راست به ترتیب حجم عکس، سایز عکس و تعداد عکس قابل گرفتن با توجه به حافظه موجود در رمتان قابل مشاهده است. (برای اطلاع از تفاوت بین این کیفیتها در دوربین کلیک کنید.)
صدای بیپ، صدایی است که بعد از انجام فوکوس خودکار پخش میشود و نشانگر زمان مناسب شات است. برای قطع کردن این صدا میتوانید گزینه Disable را کلیک کنید.
با کلیک این گزینه میتوانید انتخاب کنید که دوربین زمانی که کارتحافظه ندارد، بتواند باز هم عکاسی کند یا خیر. برای عدم استفاده از شات در زمان بدون کارتحافظه گزینه Disable را کلیک کنید.
شما میتوانید مشخص کنید که چه مقدار تصویر بلافاصله بعد از عکسبرداری روی مانیتور نمایش داده شود. برای عدم نمایش در LCD گزینه Off را کلیک کنید و برای نگهداشتن بدون زمان عکس گزینه Hold را انتخاب کنید. شما هر لحظه میتوانید با فشردن دکمه شاتر جدا از این که روی کدام حالت قرار دارد، عکس را از مانیتور بردارید.
در این قسمت شما مشخصات لنز خود را مشاهده میکنید. درصورتی که اطلاعات صحیح است، روی گزینه Enable کلیک کرده و در غیر اینصورت Disable را انتخاب میکنید. اگر اطلاعات لنز اشتباه نوشته شده است، یکبار با دوربین عکاسی کنید احتمالا اطلاعات لنز درست شود.
استفاده از لامپ کاهشدهنده قرمزی چشم قبل از فلاش باعث میشود تا قرمزی چشم کاهش پیدا کند. این قابلیت در همه حالتهای دوربین عمل میکند به جز در حالتهای ،
و
با استفاده از این قسمت میتوانید بر فلاش خود احاطه داشته باشید. برای مثال در صورتی که گزینه Flash firing روی Disable باشد، دیگر به هیچ عنوان فلاش شما به صورت خودکار بلند نمیشود. گزینههای دیگر مربوط به فلاش اکسترنال میشود. گزینه آخر هم تمام تنظیمات فلاش را به حالت اولیه در میآورد.
با تنظیم این گزینه میتوانید تصاویری با نوردهی متفاوت ثبت کنید. شما میتوانید با توجه به سوژه و محیط خود میزان نوردهی را افزایش یا کاهش دهید. این قابلیت AEB مخفف Auto Exposure Bracketing نامیده میشود. نور در عکاسی را میتوان علاوه بر سرعت شاتر و دیافراگم، با اکسپوژر برکتینگ به میزان 5± تغییر داد.
در صورتی که تصویر شما تاریک است یا کنتراست عکس پایین است، میتوانید روشنایی و کنتراست عکس را به صورت اتوماتیک تصحیح کنید. حالت پیشفرض این قابلیت “استاندارد” است. با انتخاب سایر موارد میتوانید روشنایی و کنتراست را زیاد و یا کم کنید.
برای نوردهی به سوژه در دوربینها سه حالت (و در بعضی دوربینها چهار حالت) موجود است. در اغلب شرایط، نوردهی ماتریسی (Evaluative metering) پیشنهاد میشود و همچنین در اغلب مدهای دوربین این گزینه به صورت خودکار فعال است. حالتهای دیگر عبارتند از: نورسنجی مرکزی، نورسنجی نقطهای و نورسنجی منطقهای
وایت بالانس دستی (تراز سفیدی) به شما اجازه میدهد تا وایت بالانس را با توجه به نور محیط به صورت دستی تنظیم کنید. مطمئن شوید که وایت بالانس را دقیقا در مکانی که قصد عکاسی دارید، تنظیم کنید. برای استفاده از این گزینه، ابتدا باید از محیط خود عکسی از محیط از سوژهای سفیدرنگ یکنواخت مثل دیوار بیاندازید و سپس وارد این قسمت شوید و دکمه SET را بزنید و تایید کنید.
در این قسمت میتوانید وایت بالانس را با توجه به دمای رنگها (RGB) تنظیم کنید. کار کردن با این قسمت نیاز به مهارت زیادی دارد و افراد حرفهای از این گزینه استفاده میکنند.
به طیف رنگهای قابل تکرار، «فضای رنگ» گفته میشود. در این دوربین، شما میتوانید یکی از گزینههای [Adobe RGB] یا [sRGB] را انتخاب کنید. (برای اطلاع از تفاوت بین این دو نوع رنگ کلیک کنید)
با انتخاب هر یک از استایلهای تصویر، ویژگیهای آن سبک بر روی دوربین اعمال میشود. استفاده از این استایلها در مدهای بیسیک زون امکان پذیر نیست. استایلهای این بخش شامل Auto، Standard، Portrait، Landscape، Neutral، Faithful Monochrome و User Defined میشود.
[su_box title=”شاید این مقالات را نیز دوست داشته باشید:” box_color=”#1f00a4″]بهترین خلاصه از کتاب طرز فکر Mindset[su_spacer size=”10″] عکاسی پرتره چیست و ۷ مورد از انواع آن[su_spacer size=”10″] بهترین خلاصه از کتاب مینیمالیسم دیجیتال[/su_box]
بعضی اوقات ممکن است گردوغبار وارد دوربین شوند و روی سنسور بنشینند. این گردوغبارها باعث وجود لکه در عکس میشوند. برای از بین رفتن این لکه (البته از روی عکس نه سنسور) میتوانید این گزینه را فعال کنید تا به صورت اتوماتیک این گردها را پاک کند.
در این قسمت مقدار حداکثری ایزو را برای دوربین انتخاب کنید. این عدد میتواند برای هر دوربینی متفاوت باشد. هر مقداری که انتخاب کنید، دیگر دوربین نمیتواند عددی بزرگتر از آن را به صورت خودکار انتخاب کند. بنابراین شما برای ایزو یک سقف عددی انتخاب میکنید.
در صورتی که این گزینه غیرفعال باشد، دیگر نمیتوان عکس محیط را از چشمی منظرهیاب به LCD منتقل کرد. برای فعال کردن این قابلیت روی Enable کلیک کنید.
شما میتوانید حالت AF را که مناسب شرایط و سوژهتان است را انتخاب کنید. این حالتها عبارتند از: FlexiZone، Live mode (در این حالت دوربین، تصاویر افراد را تشخیص میدهد و فوکوس را روی آن قرار میدهد.) و Quick mode
خطوط راهنما در این بخش به دو حالت 3*3 (Grid 1) یا 3*5 (Grid2) تقسیم میشوند. با استفاده از این خطوط میتوانید راحتتر از قانون یکسوم و نقطه طلایی استفاده کنید.
در این بخش میتوانید حالتهای مختلف شامل [3:2] [4:3] [16:9] [1:1] را انتخاب کنید. تصاویر RAW همیشه با نسبت [2:3] ذخیره میشوند اما میتوان آن را با همان نسبتی که قرار داده بودید، دریافت کنید.
در این قسمت میتوانید مدت زمان نوردهی را تغییر دهید. این عمل بعد از این که دکمه شاتر را به صورت نیمه فشار میدهید، فعال میشود.
برای این که همه زیروبم دوربین دستمان بیاید، لازم است تا با همه منوها و تنظیمات آشنا شویم. در این مطلب آموزشی بخش اول از منوی دوربین کنون یعنی بخش منوی عکسبرداری (shooting) معرفی و توضیح داده شد. در بخش بعد با منوی تصاویر (Playback)، تنظیمات سختافزاری (Setup) و تنظیمات شخصی (My Menu) آشنا میشویم. اگر این مقاله برای شما مفید بود، حتما لایک ♥ کنید و اگر سوالی دارید در قسمت کامنت ازمون بپرسید.
موفق و پیروز باشید😊
سلام روزتون بخیر
یک دنیا ممنونم از آموزش و توضیح مختصر و مفیدتون. امیدوارم همیشه خوشحال باشید چون من رو خوشحال کردید.