عکاسی پرتره چیست و ۷ مورد از انواع آن

everything about portrait photograpy 21
همه ما در زندگی عکس های زیادی گرفتیم که غالب این عکس ها ، عکس های پرتره می باشد . عکاسی پرتره به زبان ساده ، به عکس هایی گفته می شود که از چهره و صورت یک فرد گرفته می شود . ما در این مقاله به تعریف عکاسی پرتره بصورت کامل تر و حرفه ای تر می پردازیم ، سپس وظایف یک عکاس پرتره و دلیل اهمیت عکاسی پرتره را بیان می کنیم و در آخر ، ۷ مورد از انواع عکاسی پرتره را توضیح می دهیم .

فهرست مطالب

عکاسی پرتره چیست؟

اگر بخواهیم عکاسی پرتره را در یک جمله بیان کنیم می توانیم بگوییم: «عکاسی پرتره یعنی ثبت ماهیت، شخصیت، هویت و نگرش یک شخص با  پس زمینه، نورپردازی و ژست دهی است.» شاید این تعریف در ظاهر بسیار ساده به نظر برسد اما عکاسی پرتره از پرچالش ترین سبک های عکاسی است.

عکاسی پرتره چیست ؟

« عکاسی پرتره یعنی ثبت ماهیت، شخصیت، هویت و نگرش یک شخص با  پس زمینه، نورپردازی و ژست دهی است. »

کار یک عکاس پرتره چیست؟

عکاس پرتره مسئولیت گرفتن عکس از سوژه ها را بر عهده دارد. عکاسان با استفاده از تخصص و تجربه خویش، بهترین پس زمینه و مکان را با استفاده از نورپردازی های مناسب برای عکس های پرتره انتخاب می کنند. اکثر عکاسان پرتره برای افزایش زیبایی عکس از نکات ژست‌دهی نیز استفاده می کنند. آنها همچنین عکس های پرتره را ویرایش و ادیت کرده و در صورت درخواست مشتری آنها را به صورت چاپ شده تحویل مشتری می دهند.

یافتن لوکیشن مناسب در عکاسی پرتره

پیدا کردن و انتخاب یک مکان برای پس زمینه عکس در  بهترشدن عکس پرتره  تاثیر به‌سزایی دارد. عکاسان می توانند هم از فضای استودیو و هم از فضای محیط برای عکس پرتره استفاده کنند. گاهی اوقات عکاسان از یک پس زمینه ساده در فضای استودیو استفاده می‌کنند تا این امکان را داشته باشند که سوژه خود را با نرم افزار های گرافیکی جدا  کنند.
بعضی اوقات نیز عکاسان از فضای خارج از استودیو استفاده می‌کنند که این کار به بازتاب شخصیت سوژه کمک می‌کند و همچنین این کار باعث می‌شود تا حس بهتری به فرد درون عکس منتقل شود. نکته ای که باید همیشه به آن توجه کرد این است که جدا از این که هر مکانی که توسط عکاس انتخاب شود، تمرکز  اصلی عکس پرتره بر روی سوژه باشد نه پس زمینه.

یافتن لوکیشن مناسب در عکاسی پرتره

نورپردازی در عکاسی پرتره

نورپردازی در عکس پرتره از جنبه های بسیار حیاتی و مهم عکاسی به شمار می رود زیرا می تواند یک نگرش یا احساس متفاوتی در عکس پرتره ایجاد کند. غالب عکاسان به فلش پیش فرض دوربین راضی نمی شوند و علاوه بر آن از نور طبیعی، نور استودیو و رفلکتورها استفاده می کنند.

اگر عکاس استودیو را برای عکاسی پرتره انتخاب کند از رفلکتور ، سافت‌باکس و فلش دوربین خود برای نوردهی به مدل استفاده می کند. اما اگر عکاس بخواهد در فضایی خارج از استودیو عکس برداری کند، می تواند  نور طبیعی خورشید را مورد استفاده خود قرار دهد. عکاسی در فضای باز نیاز به دانش بیشتری از جمله زمان بندی نور خورشید و موقعیت مدل  نسبت به نور داشته باشد تا بتواند بهترین نتیجه را با عکس خود رقم بزند.

نورپردازی در عکاسی پرتره

چرا عکاسی پرتره مهم است؟

دلایلی متفاوتی وجود دارد که بر اهمیت عکاسی پرتره اشاره دارد و ممکن است از فردی به فردی دیگر متفاوت باشد. یک عکس پرتره می تواند برای حفظ و نگهداری تاریخ، برند تجاری یا علاقه شخصی گرفته شود. همچنین احساسات و عواطف، از یک عکس پرتره به راحتی به دیگر مردم منتقل می شود. این احساسات می تواند به قدری عمیق باشند که روی نگرش و افکار افراد تاثیر بگذارند.

چرا عکاسی پرتره مهم است ؟

انواع عکاسی پرتره

عکاسی پرتره دارای تنوع زیادی است که همانطور که در بالا گفته شد، همه ی آنها هدف واحد و مشخصی دارند و آن ثبت شخصیت و احساسات افراد است. در ادامه به معروف‌ترین و پرکاربردترین شاخه های عکاسی پرتره می پردازیم.

۱_ پرتره‌های سنتی (Traditional Portraits)

در پرتره های سنتی اغلب سوژه در حالت ژست خود، مستقیم به دوربین نگاه می کند. این نوع پرتره معمولا در فضای استودیو و با کمک تجهیزات نورپردازی گرفته می شود. این نوع پرتره معمولا پس از عکسبرداری، توسط نرم افزارهای ویرایش عکس ادیت می شوند.

عکس پرتره های سنتی

۲_ پرتره‌های سبک‌ زندگی (Portraits Lifestyle)

هدف پرتره های لایف استایل، ثبت تصویر افراد در  زندگی روزمره‌شان است. این عکس ها معمولا قصد دارند تا برشی از زندگی از افراد را به نمایش بگذارند. بهترین مثال برای آشنایی بهتر با  پرتره های سبک زندگی، عکس های کودکانی است که در حال فعالیت و تعامل با خانواده خود هستند.

عکس پرتره های سبک زندگی

۳_ پرتره های محیطی (Portraits Environmental)

یک پرتره محیطی تاکید بر محیط دارد در حالی که سوژه اصلی، شخصیت داخل عکس است. این پرتره، در یک محیطی گرفته می شود که برای سوژه مهم است. در این صورت سوژه داخل عکس، احساس راحتی با محیط برقرار می کند و این احساس،  عکس پرتره را خاص می کند.

عکس پرتره های محیطی

۴_ پرتره های خیابانی (Portraits Street)

پرتره‌های خیابانی  اغلب بدون برنامه‌ریزی و کاملا ناگهانی هستند. در این شاخه از عکاسی، رفتار و کنش سوژه کاملا واقعی است و عکاس تاثیری در موقعیت بدن سوژه ندارد.

عکس پرتره های خیابانی

۵_ پرتره های زیبایی (Portraits Beauty)

پرتره های زیبایی غالبا بر زرق‌وبرق و زیبایی سوژه تاکید و توجه دارد. این عکس ها اکثرا با برنامه ریزی قبلی در رابطه با لباس و آرایش سوژه گرفته می شود.

عکس پرتره های زیبایی

۶_ پرتره های فاین آرت (Portraits Fine art)

پرتره های فاین آرت معمولا درمورد اینکه عکاسی پرتره هستند یا نه، مورد بحث قرار می گیرند. بسیاری از عکاسان فاین آرت از گونه دیگری از هنر به نام نقاشی الهام می گیرند. خلاقیت جزو جدانشدنی از این نوع عکاسی است و عکاسان همواره در حال کشف کردن ایده های خلاقانه هستند.

عکس پرتره های فاین آرت

۷ _ پرتره های خانوادگی/گروهی (Portraits Family/Group)

پرتره‌های خانوادگی و گروهی شامل چند نفر می شوند. این نوع از عکاسی شامل ژست گروهی است و تعامل بین اعضا را به نمایش می گذارد. معمولا برای خلق یک عکس پرتره خانوادگی و گروهی، یک سناریو خاص طرح ریزی می شود.

عکس پرتره های خانوادگی

پرتره های خانوادگی

عکس پرتره های گروهی

پرتره های گروهی

اگر این مقاله برای شما مفید بود، حتما لایک کنید و اگر سوالی دارید در قسمت کامنت ازمون بپرسید.
موفق باشید😊

 

لطفا نظرات خود را برای ما کامنت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *